kruidentuinHuizeHumanitasDeventer - Veritas Loge Deventer

Ga naar de inhoud
Kruidentuin voor Huize Humanitas te Deventer 23 april / 13 mei 2016
 
Nog maar net bekomen van de speelmiddag trad een groepje leden op zaterdagochtend  met tuingereedschap aan bij Huize Humanitas te Deventer. Als onderdeel van een aan te leggen “belevingstuin” had de Cie. MA namens de loge de invulling de kruidentuin voor haar rekening en uitvoering genomen. In opperbeste stemming en met grote ijver werd een scala aan kruidenplanten aan de aarde toevertrouwd en zorgden enige broederen voor vele meters aanplant van randverschijnselen in de sfeer van lavendel. Na een aangeboden uitgebreide lunch gingen de laatste planten van de eerste aanvoer de grond in en was  mede de basis gelegd van het hagelnieuw “Veritas -Tuin -Team”.

De tweede aanvoer van plantmateriaal was voor het VTT aanleiding om de inmiddels vaardige handen weer uit de mouwen te steken. Met reeds verworven inzicht werd het diverse plantgoed vlot de grond ingewerkt. In een korte avondsessie werden de ontbrekende planten nog gepoot.

De opzet van de bewoners en de directie van het huis is om de levendigheid van het oorspronkelijk saaie, met gras bedekte binnenplein te bevorderen en de bewoners te stimuleren naar buiten te trekken om te genieten van alles wat groeit en bloeit. De aangeplante kruiden mogen worden geplukt en gebruikt door de bewoners, maar ook, dat de onderlinge communicatie daardoor wordt bevorderd.

Wij  wensen de gemeenschap in en om Huize Humanitas van harte toe dat die doelen worden bereikt en dat zij nog lang plezier mogen beleven aan dit project. Onze broederen hebben er hun plezier al aan beleefd en wie weet zullen er in de toekomst door sommigen van hen nog vruchten van worden geplukt…
Terug naar de inhoud