recordhouderTheoAnkone - Veritas Loge Deventer

Ga naar de inhoud
15-08-2019 Wereldduurrecord voor Broeder Theo Ankoné
Als kleine loge heb je niet zo vaak iets bijzonders te vertellen, maar er is ons nu iets speciaals overkomen. Sinds donderdag 15 augustus jl. hebben wij, de Veritas Loge No. 10 te Deventer, een recordhouder in ons midden!

Niet zomaar een record, maar het Werelduurrecord voor 80-plussers werd door onze broeder Theo Ankoné (85 jaar) op de wielerbaan in Geleen op zijn naam gesteld.
“Turbo Theo” vestigde dat record met het afleggen van maar liefst 30 kilometer en 603 meter in één uur tijd. Met verbazing, bewondering en groeiend enthousiasme waren enige leden van de Veritas Loge, de Graafschap Loge, familieleden, vrienden en vele belangstellenden, getuige van deze geweldige prestatie. Met slechts één dipje, een ronde van 1’05”, wegens draaiende wind en enige neerslag, regen de ronden van 58” en 59” zich aaneen en toonde Theo zich een ware “stoemper”. De dagelijkse ritjes van 40-60 kilometer die Theo zijn hele leven gewend is te maken, betaalden zich nu volledig uit. Dat het de eerste keer voor hem was om op een heuse wielerbaan te rijden bracht hem niet van zijn stuk. Hij bewees weer eens dat opgeven in zijn woordenboek niet voorkomt en daarvan getuigde ook een spandoek van zijn Odd Fellow vrienden met de tekst uit zijn geboortestreek: “Ait vedan !”.
Veel belangstelling kreeg Theo van diverse regionale en landelijke omroepen en dagbladen. In zijn commentaar na het behalen van zijn werelduurrecord liet hij optekenen dat een mogelijke uitdager zeker mag rekenen op de terugkeer van Theo op deze baan in Geleen.

Enige indrukken kunt u zien op de volgende foto's:

Terug naar de inhoud