UitvoerigDeWegdoorEkaterinaLevental - Veritas Loge Deventer

Ga naar de inhoud
14-04-2019 Uitvoering "De Weg" door Ekaterina Levental
Zondag 14 april jl. hebben zo’n 60 bezoekers het vertelconcert van Ekaterina Levental in onze Tempel bijgewoond.

In een aangrijpende voorstelling nam de zangeres en harpiste Ekaterina Levental ons mee op “De Weg” die zij als tiener aflegde. De weg die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, Oezbekistan moesten verlaten. De reden: oplaaiend antisemitisme.

In de presentatie vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over hoop voor de toekomst. “De Weg” toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding.

Het bijzondere en persoonlijke verhaal en de prachtige zang en muziek, maakte een diepe indruk op de aanwezigen en dat zal mogelijk leiden tot een vervolg van haar optreden in de bijzondere sfeer van onze loge met haar productie “De Grens”. Daarin zal haar ervaringen tussen haar aankomst in ons land tot op heden tot uitdrukking worden gebracht.

Al met al beleefden wij een vaak adembenemende voorstelling van een zeer bijzondere Ekaterina.

Enige indrukken kunt u zien op de volgende foto's:

Terug naar de inhoud