vogelhuisjesmaken2015 - Veritas Loge Deventer

Ga naar de inhoud
Vogelhuisjes maken voor Vogeleiland 25 maart 2015
De vogels van het Vogeleiland ‘onder de pannen'

Woensdag 25 maart 2015. Het regent, beter gezegd het druilt. Het Vogeleiland park in Deventer ligt er dan ook stil bij.
Echter, even het pad ingelopen, het intieme restaurant gepasseerd ,wordt het anders. Nog geen vogelgekwetter, maar vrolijke kinderstemmen, ver- en gemengd met rustige mannenstemmen. Verrast dan, want in het paviljoen iets verderop is er accordeonmuziek van Joska, de entertainer uit Deventer. Rond een tafel vol verf en kwasten staan kinderen vogelkastjes te verven. Een twintig, dat zal aangroeien tot rond de dertig. De broederen van AZ zijn druk. Onder leiding van broeder Peter Heijke , die ook beheerder is van het Vogeleiland minus restaurant, schilderen de kinderen de vogelkooitjes in kleuren die de vogels zeker zullen herkennen. Jan H. timmert het ene kastje na het andere.

De ladder op
Zijn ze geverfd dan beklimt Henk P. blijmoedig, regen of niet, de ladder om de kastjes op te hangen. Onder aan de ladder staat Ruud. Volgens zegslieden zag hij elke keer als Henk de ladder besteeg hem ook weer naar beneden vallen. Peter G., onze fotograaf, is op alle plekjes tegelijk. En dan horen we dat de jongens van het restaurant de hele grote blinde muur van het restaurant vol willen laten hangen met vogelkastjes, een soort Bijlmer aan de IJssel. De jongens van MA zullen smullen, want die kastjes zijn goed voor de vogels en voor de kas van MA. Tegen het einde van de middag komt nog een zwerm kinderen, die naar hun zeggen uit Utrecht zijn gekomen voor deze activiteit. Het klinkt goed in de oren. Joska, bezig met zijn spullen op te bergen, pakt zijn accordeon weer op.

Beker
Einde van de middag, uiteindelijk. Koffie in het restaurant, bomvol. Deze activiteit van MA is weer goed voor een fraaie ‘beker' die bijgezet kan worden in de volle prijzenkast van AZ. (WP)

Terug naar de inhoud